4G/LTE PoC Rádió

A PoC betűszó az angol PTT over Cellular rövidítése, melyet az „adóvevő szolgáltatás mobiltelefon hálózaton keresztül” szabadfordítás ad vissza a legjobban. A vadonatúj technológiáról network radio, IP adóvevő, 4G rádió, LTE adóvevő, GSM rádió illetve SIM kártyás adóvevő néven is hallhattál. A hagyományos adóvevőktől eltérően nem az URH frekvenciasávokat használják működésük során, hanem mobiltelefon szolgáltatók rendszerén, kiépített Wifi hálózaton esetleg műholdakon keresztül kommunikálnak egymással, így ennek köszönhetően a 4G/LTE PoC rádióknak a hagyományos URH adóvevőktől eltérően nincsenek hatótávolságbeli korlátai, mindenütt használhatóak, ahol az adott infrastrukturális hálózat elérhető.

4G/LTE PoC rádió

A 4G/LTE PoC rádiók működtetéséhez adatátviteli szolgáltatás (mobilinternetet biztosító SIM kártya vagy WiFi sávú internetelérés) valamint PoC rádió szerver szolgáltatás igénybevételére van szükség.

Kik számára ajánljuk a 4G/LTE PoC rádiórendszerek használatát?

A 4G/LTE PoC rádiórendszerek első sorban azokban az esetekben jelentenek költséghatékony megoldást, amikor egy munkacsoport kommunikációjának biztosításához városi, megyei esetleg országos rádiós lefedettség kiépítése szükséges.  Mivel ezek a nagy területek csak több(tucat) átjátszóállomás segítségével feddhetőek le, az ilyen méretű „hagyományos” rádiórendszereknek a kiépítése és üzemeltetése hatalmas beruházást és adminisztratív munkát igényel. 

A 4G/LTE PoC rádiórendszerek a mobiltelefon szolgáltatók által kiépített infrastruktúrát használják, így mind a bekerülési, mind az üzemeltetési költségei jóval kedvezőbbek az URH-nál, nem is beszélve arról, hogy a vásárlást követően azonnal üzembe helyezhetőek, „megspórolva” az engedélyeztetés és a kiépítés hosszas procedúráját. Szintén a PoC adóvevők jelentenek megoldást abban az esetben, amikor több telephely rádiós kommunikációját szükséges összekapcsolni.

– Személy szállító vállalatok – Áruszállítmányozó és futárcégek – Vagyonvédelmi vállalkozások – Polgárőr szervezetek – Mentő egyesületek – Tűzoltó egyesületek – Mezőgazdasági vállalkozások.

4G/LTE PoC - Senhaix N60 Android Vehicle Phone Zello Real PTT Network Mobile Radio

A 4G/LTE PoC rádiórendszerek előnyei a „hagyományos” URH rádióhálózatokkal szemben

– Korlátlan hatótávolság. Bárhol működik, ahol 3G vagy 4G lefedettség található.
– Korlátlan mennyiségű beszédcsatorna kialakítható
– Csoporthívások és egyéni (privát) hívások lehetősége
– Beépített GPS vevő a készülékekben, térképes nyomkövetéssel (opcionális funkció)
– Alacsony bekerülési,- és üzememeltetési költség

Szolgáltatók a teljesség igénye nélkül:

https://www.radiosystems.hu
https://pptt.hu/
http://www.hunetptt.com
https://radiorent.hu
http://dnd.hu
http://anico.hu
http://gpscom.hu
http://motorolashop.hu
http://telomagyarorszag.hu/smartpoc.html

Verified by MonsterInsights