FreeDMR

A FreeDMR Peer Server.

Az új rendszer a HBlink-ből származik, és teljesen nyílt forráskódú, és elérhető a Gitlabon. A szerverszoftver lehetővé teszi a funkciók megvalósítását úgy, ahogyan mi szeretnénk, így a szoftver teljesen testreszabható az Ön igényei szerint. Ez a problémákra és hibákra való hatékonyabb választ is lehetővé teszi. Ez a rendszer áthidalva van más kiszolgálókkal, így továbbfejlesztett funkcionalitású frontend rendszert biztosít. Lehetővé tette azt is, hogy az átjátszók kommunikálni tudjanak még akkor is, ha egy szerver lefelé van. A hozzáadott funkciók áttekintése alább található. Megjegyzés: ezek a funkciók opcionálisak és konfigurálhatók.

FreeDMR Network HU.

FreeDMR Network HU
(a magyar FreeDMR oldal üzemeltetője nem járult hozzá a megosztáshoz, de apró keresés után azonnal rátalálhatsz)

FreeDMR hálózat általánosságban

A FreeDMR hálózat a FreeDMR Peer Server szoftvert futtató független szerverek csoportja. A FreeDMR egyenrangú kiszolgálók OpenBridge „OPB” kapcsolatokon keresztül kapcsolódnak egymáshoz egy Mesh topológiában, hogy redundánsan és diverzifikáltan megosszák az összes elérhető TalkGroup-ot az összes szerver között. A FreeDMR hálózat NEM használ „Master/Slave” topológiát. Az összes FreeDMR egyenrangú kiszolgálót egyenrangú partnernek tekintik egymással, ahogy a szervereket üzemeltető összes személyt is. Nem szabályozzuk, hogy mikor, hol, mit hogyan és ki használhatja szoftverünket. A szabad azt jelenti, hogy szabad, mint a beszédben, és szabad, mint a sörben!.

Továbbfejlesztett beszélgetőcsoportok

Az alacsony szintű beszédcsoport továbbfejlesztett változatának megvalósítása, beleértve az összes hangos bejelentést, időtúllépést stb. A régi reflektorrendszer (TG9) zavaró számozása elavult. Ehelyett egyszerűen manuálisan tárcsázhat egy privát hívást bármely beszélgetési csoport számára, hogy azt a 2. időrés 9. beszélgetési csoportjába irányítsa egy FreeDMR átjátszón. Ez a Hotspotokon is működik, ha úgy dönt, hogy használja. Az időzítő vezérlése és az alapértelmezett Talk Group (Reflektor) visszaállítása, mint korábban. Az Enhanced Talk Groups vagy Reflektorok egy másik rövidítése, ahogyan ismerték, a „Dial-a-TG”.

Simplex

Egyszerre csak egyetlen beszélgetési csoportot engedélyez egy átjátszón/hotspoton lévő időréshez, miközben az időrés aktív. Még akkor is, ha több statikus beszélgetési csoport van beállítva a nyíláson. Amint egy beszédcsoportot bebillentyűznek, csak az egyetlen beszélgetési csoport kerül az időrésbe, amíg le nem jár az időzítő, vagy egy másik beszédcsoport fel nem lép, amely az elsőt váltja fel. Ez hasonló a Hotspot viselkedéséhez más hálózatokon. Ez még a Dial-a-TG (TalkGroup 9) és más TalkGroupok között is működik.

Hangazonosítók

Opcionálisan (az Opciókban beállítva) egy 15 perces hangazonosító a DMR-ben beállítható a 2. időrésben. Az átjátszó vagy a hotspot hívójele (kimondva) „elküldve” az „Összes hívás”-on keresztül az opcionális hangazonosításhoz. „Ez a CALL-SIGN FreeDMR”

Olyan dolgok, amiket nem csinál.

  • Privát hívások, amelyek áthaladnak a hálózaton (a számítógép az aktuális átjátszón továbbra is működik)
Verified by MonsterInsights